Hejő-liget, szemétliget Miskolctapolcán

Hejő-liget, szemétliget Miskolctapolcán
A tapolcai Hejő-liget keserves látványt nyújt az arra járóknak. A városrész kapujában éktelenkedik a romos esőbeálló, a graffitisek az épület falait sem kímélték és sokan illegális szemétlerakónak használják a területet.  

Tavaly októberben égett le az esőbeálló tetőszerkezete – mondta Kocsis Levente (Fidesz), a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette: ezután kérte a Városgazda Kht. segítségét a helyreállításhoz, de a városnak erre nem volt pénze.
A képviselő egy helyi ácstól kért segítséget, akiről kiderült, hogy az eredeti tetőt is ő készítette, így szívesen vállalta – ingyen – a helyreállítást. Az anyagköltséget, ami körülbelül 600 ezer forint, Kocsis Levente a képviselői alapból finanszírozza. A munkálatokat hamarosan megkezdik – tájékoztatta lapunkat.

Az illegális szemétlerakásról a képviselő elmondta: annak nagy részét a piknikezők hagyják ott. Évente kétszer szervez szemétszedést a területen, de úgy látszik, ez nem elég – tette hozzá. Vannak olyan piknikezők – folytatta –, akik, fa hiányában, az esőbeálló tetejét szedik le, és égetik el.