Hejcei légikatasztrófa – Hejcének is megköszönték…

Akt.:
Hejce, Pozsony – A szlovák katonai repülőgép Magyarországon történt katasztrófájakor tanúsított önzetlen magatartásáért különdíjat adományozott Hejce község minden polgárának Frantisek Kasicky szlovák védelmi miniszter.

A szlovák védelmi tárca a közvélemény ajánlásai alapján minden évben díjazza azokat, akik valamilyen katonai, katasztrófaelhárítási eseményben önzetlen magatartást tanúsítanak. A hejceiek igencsak kiérdemelték, hiszen a falu az utolsó emberig példátlan helytállással segített a mentésben és a későbbiek során, azóta is segítőkész magatartást tanúsít, s bizonyos, hogy évtizedek múltán se feledik a drámai eseményt, mint ahogy mi sem feledjük a segítségüket, emberségüket – hangzott el az ünnepi eseményen.

Egy évvel a katasztrófa után egy megállapodást is aláírtak Pozsonyban. Ennek értelmében Hejce a Borsó-hegyen kopjafaegyüttes felállításával adózik a tragédiában meghalt negyvenkét ember emlékének.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s