Hegyvidéki házikóra gyűjtenek Tiszaeszláron

Megyénkből már több iskola, illetve alapítvány rendelkezik olyan pihenőházzal, amely a Zempléni-hegységben található.

Ez a cél lebeg a tiszaeszlári általános iskola tantestülete és szülői munkaközössége előtt is.

Ennek érdekében immár öt éve minden esztendőben jótékonysági bált rendeznek. Mint Sándor Istvánné, az általános iskola igazgatóhelyettese lapunknak elmondta, a bál bevételének egy részét az angol nyelv oktatását segítő technikai eszközökre fordítják, a másik részét pedig félreteszik a kis házikó megvásárlására.

A hegyvidéki házban kezdetben a helyi gyermekek pihenhetnének, aztán pedig csereüdültetésre is használnák. Így lehetővé válna, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is eljussanak hazánk szép tájaira, hiszen nagyon sok szülő anyagilag nem tudja vállalni a gyermeke nyaraltatását.

Támogató jegy

Az Iskolás Gyermekeinkért Alapítvány november 12-én 19 órától rendezi meg az idei jótékonysági bált az oktatási intézmény aulájában.

A szórakoztató műsorban szerepelnek mazsorettek, fellép a Pipirke tánccsoport, s bemutatkoznak a Shakespeare Színitanoda növendékei is.

A vacsorával egybekötött mulatságon a zenét Stempel László szolgáltatja. Akik személyesen nem tudnak részt venni a jótékonysági bálon, azok támogató jegy vásárlásával segíthetik a célok minél hamarabbi megvalósulását.

– M. Magyar László –