Hegyalja Fesztivál – Sejtelmes még a Tisza-parti jövő

Akt.:
Az ország minden részéből érkeztek az elmúlt években a Tisza-parti nyári bulira
Az ország minden részéből érkeztek az elmúlt években a Tisza-parti nyári bulira - © Fotó: ÉKN
Tokaj, Budapest – A tervek szerint egy év hallgatás után ismét lehet Hegyalja Fesztivál Tokaj határában.

A hegyalja.info portál kürtölte szét a múlthét végén, hogy újra lesz Hegyalja Fesztivál, várhatóan 2015. július 16-19. között. Az információ a tokaji önkormányzat legutóbbi testületi ülésén hangzott el.

Egy kis köd

– Magam is meglepődtem, amikor ez a hír nyilvánosságra került – mondja Posta György, Tokaj polgármestere. – Valóban megkerestek a közelmúltban a szervezők, akik azt tervezik, hogy megrendeznék a fesztivált és érdeklődtek, az önkormányzat támogatná-e a rendezvényt. Ugyanígy a rakamazi polgármestert is felkeresték, hiszen az eredeti fesztivál helyszíne a szomszéd település közigazgatási területén található. Abban maradtunk, ez az információ egyelőre köztünk marad, majd csak akkor kerül napvilágra, amikor a szervezők elérkezettnek látják az időt, hiszen még számos egyeztetésre váró részlet akad. A testületi ülésen egy képviselői kérdésre válaszolva mondtam el, hogy nálam jártak a szervezők, de az nem hangzott el, hogy lesz fesztivál, hiszen ez nem az én kompetenciám.

Mindez azért érdekes, mert a fesztivál nagy hírnévnek örvendett az országban. 2014 nyarán lett volna a jubileumi, 15. rendezvény, amelyet eredetileg úgy hirdettek meg, ingyenes lesz. Ezek után váratlanul érte a készülődőket a hír, amely szerint nem tartják meg a fesztivált a területen folyó munkálatok miatt. A jól értesültek tudni vélték, inkább anyagi okai voltak a fesztivál elmaradásának. Ezt az értesülést akkor a szervezők nem erősítették meg.

További részletek a keddi Észak-Magyarországban.

ÉM-BG