Hegyalja Fesztivál: Minden kezdet…

Tokaj – Sokak számára bosszantóan és nehezen indult be a fesztivál – kedden késő délután hatalmas sor állt annál a kioszknál, ahol a belépőket lehetett felvenni, majd egy röpke, körülbelül másfél órás technikai zűr adódott, így több dolgozó nem kapta meg a karszalagját.  Hegyalja Fesztivál - Demonstráció 2008.07.09. Hegyalja Fesztivál2008 - 1.nap  2008.07.09.

De egye fene, nem hagyjuk, hogy a nem túl kellemes kezdet rányomja a bélyegét erre a néhány napra, mindenki próbálja élvezni a fesztivált a maga módján – persze az első nap előestéjén viszonylag békésen.
A szerda reggel nem kezdődött túl mozgalmasan; ami egyelőre biztosnak tűnik: reggel negyed hétkor még bátran el lehet menni zuhanyozni, meleg víz van, sor viszont nincs. Sajnos a toi-toi-okat már most nem ajánlanám senkinek, a legtöbb (mondhatni) nincs túl jó állapotban.

A reggeli körülbelül 500 Ft-ból jött ki, ami egy ham&eggs-et és egy kávét tartalmaz. A városban 420 Ft-ért vettünk hamburgert, de akinek már kopog a szeme az éhségtől, helyszínen 450 Ft-ért vehet egy szelet pizzát.
Ha már az áraknál tartunk: 120 Ft egy deci bor, 300 Ft egy korsó sör. De ezekre mindenki számoljon rá plusz 10 Ft-ot, ugyanis a műanyagpoharakat nem kalkulálták bele az árakba. Viszont kipróbáltuk: ha megtartjuk a poharat, és abba kérjük a következő italt, megspóroljuk annak az árát.

A fesztiválozók nap közben még elég csendesek voltak, nem indult be a buli, és mivel késő délutánig a színpadok többségét még építették, ezért a civil sátraknál, illetve a büféknél húzták meg magukat. Itt találkoztam egy jókedvű, minden szinten vegyes összetételű társasággal: akadt, aki Tatáról jött el Tokajba. Ők főleg az ismerősök miatt utaztak el az ország másik végébe.

Az egyik fiatalembert kérdeztem, mi a véleménye a fesztiválos egyéjszakás kalandokról. Ő úgy látja, egyre többen jönnek párral, de ha az egyedülállókat nézzük, szerinte 10-ből 8-nak összejön az egyéjszakás “szerelem”. Ami viszont valamennyire pozitív a dologban, hogy a védekezésre egyre nagyobb figyelmet fordítanak – aki mégsem készült fel hasonló szituációra, annak sem kell aggódnia, ugyanis a fesztivál területén ingyen lehet óvszert beszerezni.

-B.D.-

Programajánló:
Ma még csak néhány színpad üzemel, de azért így is mindenki megtalálhatja a saját ízlésének való programot. Lesz Hobo Blues Band, Pokolgép, Beshodrom, Fish!, Replika – hogy csak az ismertebbeket említsem.
Ha túl jól sikerül valamelyik barátunk számára a buli, ne essünk pánikba: a Kalamoló sátornál személyszállításra kifejlesztett talicskák várják a megfáradt fesztiválozókat, amikkel a segítőkész barátok könnyedén eljuttatják őket a sátrukhoz.