Hegyalja Fesztivál – Az Alphaville is fellép

Akt.:
Hegyalja Fesztivál - Az Alphaville is fellép
Hegyalja Fesztivál - Az Alphaville is fellép
Budapest, 2012. május 10., csütörtök (MTI) – A nyolcvanas évek sikeres német szintipop csapata, az Alphaville is fellép az idei Hegyalja Fesztiválon; a szervezők csütörtökön az amerikai Set Your Goals, az olasz Helia és a szlovák Konflikt koncertjét is bejelentették a július 18. és 22. közötti rendezvényre.

A két óriási popslágerével, a Big in Japannel és a Forever Younggal világhírig eljutott Alphaville mintegy 80 millió lemezt adott el. Bár a csapat az első két stúdióalbum, a Forever Young (1984) és az Afternoons in Utopia (1986) után nem tudott maradandót alkotni, az énekes Marian Gold új társakkal 2010-ben új anyagot készített Catching Rays on Giant címmel.

Rakamaz és Hegyalja határában idén júliusban már a 13. Hegyalja Fesztivált tartják meg. A szervezők tájékoztatása szerint fellép az amerikai Set Your Goals, az olasz Helia, a szlovák Konflikt, a hazaiak közül a Nemjuci, a friss Fonogram-díjas FreshFabrik, az Alvin és a Mókusok, az Anima Sound System, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, a Péterfy Bori & Love Band, a Depresszió, a Bëlga, az Edda Művek, a Dalriada, a Magna Cum Laude, a Fish!, a Rómeó Vérzik és idén is a Beatricével nyit a fesztivál.

Már korábban bejelentették, hogy a fesztiválon koncertet ad mások mellett az Arch Enemy, a Biohazard, az Enter Shikari, a Pendulum, az Everlast, a Skindred, a Stereo MC’s, a Parov Stelar Band, a Danko Jones, az Evil Nine, az Exodus és a Black Sun Empire.

– MTI –