Hegyalja Fesztivál 2011

Hegyalja Fesztivál 2011
Tokaj – A vidéki Magyarország legnagyobb könnyűzenei fesztiválja a Hegyalja Fesztivál, amelynek két fő szervezője Bukovinszky Béla és Hircz Károly Tokajba látogattak.

A Polgármesteri Hivatalban Májer János polgármester és Dévald István, a Kulturális és Konferenciaközpont igazgatója fogadta a fesztivál szervezőit. A találkozó célja a jövő évi rendezvény előkészítése volt. A megbeszélésen szó esett többek között arról is, hogy a Hegyalja Fesztivál szervezői milyen irányban szeretnék a rendezvénysorozat profilját fejleszteni s hogy Tokaj milyen formában tud bekapcsolódni az új fejlesztési elképzelésekbe.

Az elmúlt esztendők során is már kialakult egyfajta együttműködés a város és a fesztivál között, hiszen a Paulay Ede Színház már alternatív programhelyszíneként szerepelt a Hegyaljának (Hobó est, Lajkó Félix koncert, Képzelt riport, gitárkiállítás).

A fesztiválszervezők véleménye szerint Tokaj kulturális infrastruktúrája jól szolgálja az immár több mint tízesztendős múltra visszatekintő programsorozat fejlesztési céljait, s ezek a létesítmények (színház, felújított zsinagóga) a jövő esztendőben is meghatározó helyszínei lesznek a „Hegyaljának”.

Májer János polgármester elmondta, hogy bár a július közepén megjelenő tízezres tömeg jelentős megterhelést jelent a városlakók számára, s a közterület rendben tartása is komoly költségekkel jár, de úgy érzi fontos szerepet, tölt be ez az esemény Tokaj turisztikai kulturális életében. Ezen kívül a fesztivál által kínált programok tömege a helyben élő fiatalok számára is kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Majd azzal folytatta, hogy a város kulturális infrastruktúráját még több alkalommal, és szélesebb körben is használhatják alternatív programok bemutatására. A kellemes hangvételű tárgyaláson a Hegyalja Fesztivál vezetői – mint mondták – örömmel vennék, ha a Fesztiválkatlan is bekapcsolódhatna a közös produkciók helyszínei közé. Májer János és Dévald István ezzel egyetértve azt válaszolták, hogy ez természetes. Az épülő létesítmény erősíti a Hegyaljásokat, a Hegyaljások kiegészítik a produkciókat.

– M. J. –