Heccből rongáltak gyerekek a temetőben

Vandálok a temetőben - illusztráció
Vandálok a temetőben - illusztráció
Törökszentmiklós – Heccből döntöttek le félszáznál is több sírt a törökszentmiklósi református temetőben két héttel ezelőtt.

A rongálásnak három gyanúsítottja van: két gyerek és egy fiatalkorú fiú – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kurdics Zoltán, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnügyi osztály helyettes vezetője.

A törökszentmiklósi református temetőben március 11-én hajnalban vették észre, hogy vandálok 52 sírt ledöntöttek és a rajtuk lévő kelyheket, díszeket letörték. A nyomozók tíz nappal később egy háromfős társaság nyomára bukkant, akik korábban már több kisebb bűncselekményt is elkövettek. Hármójuk közül ketten még a 14. évüket sem töltötték be, és a legidősebb fiú sincs 18 éves. A legidősebb gyerek egy gyermekvédelmi intézet lakója, de onnan rendszeresen megszökött, most egy zárt fiúnevelő intézetbe került, a másik két gyerek nem büntethető.

A vandál gyerekek a rendőröknek azt mondták, hogy balhéból, heccből tettek tönkre több mint 50 sírt, mellyel egyébként több mint félmilliós kárt okoztak.