HÍDOMLÁS – A rendőrség 4-re csökkentette a halottak számát, 30 ember eltűnt

Legkevesebb négy áldozata van a csütörtök hajnali minneapolisi hídomlásnak, 30 ember pedig eltűnt. A mentőcsapatok újrakezdték a kutatást – de már nem túlélőket, hanem áldozatokat keresnek.

A hatóságok korábban hét áldozatról tudtak, a sajtóbeszámolókban már kilenc halottról volt szó, de később a rendőrség négy áldozatról számolt be. A minnesotai kormányzó, Tim Pawlenty feltételezi, hogy a halottak száma emelkedni fog.

A megtalált autók alapján harmincra becsülik az eltűntek számát.

Több tucatnyi autó zuhant a vízbe a kétszer négysávos hídról az esti csúcsforgalomban (magyar idő szerint csütörtök hajnalban).

A keresést éjjelre leállították, ekkor 30 eltűnt emberről és 50 elmerült autóról tudtak. A mentőcsapatok újrakezdték a kutatást, de már nem remélik, hogy találnak túlélőket. Eddig 60 embert szállítottak kórházba.

Washington szerint a terrorcselekmény kizárható. A negyvenéves híd szerkezetét tavaly vizsgálták meg, és nem találtak rajta problémát.

A hídon folytak kisebb karbantartási és javítási munkák, ezek miatt a baleset időpontjában csak egy-egy sáv volt nyitva a nyolcból.