Híd az Andrássy úton – fesztiválon hirdetik az uniós pályázatokat

Fesztivállal indítják útjára az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatait. Budapesten, az Andrássy úton információs pultoknál lehet ismerkedni a következő 7 év uniós támogatási lehetőségeivel. A tájékozódás mellett szórakozásra is bőven lesz lehetőség és megkóstolhatók az uniós nemzetek ételei, italai. A világörökségi úton egy ideiglenes hidat is felállítanak.

Magyarország a következő 7 évben 7 ezer milliárd forintot fordíthat fejlesztésekre, beruházásokra az Európai Uniós támogatásoknak köszönhetően. Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben határozták meg, hogy az önkormányzatok, civil szervezetek, illetve különböző méretű vállalkozások hogyan pályázhatnak támogatásokra.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (UMFT) soha nem látott lehetőségeket biztosít Magyarországnak 2007 és 2013 közt a fejlett országokhoz való felzárkózásra – mondta a Független Hírügynökségnek Csík Tibor. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs főosztályvezető helyettese szerint augusztus 19-i rendezvényük célja, hogy minél többen megismerkedjenek az UMFT programjával, illetve a különféle pályázati lehetőségekkel, információs pavilonoknál lehet majd tájékozódni.

A fesztivál délután 1 órától este 9-ig tart az Andrássy úton az Oktogon és a Hősök tere között. A Kodály köröndnél egy 10 méter hosszú, 2 méter magas gyalogos hid szimbolizálja a magyarországi fejlesztési tervet – ezen indítja útjára a programot Bajnai Gordon önkormányzati és településfejlesztési miniszter – mondta el Csík Tibor. Mint mondta: a híd jelképezi a kapcsolatot az Európai Unió és Magyarország, illetve a hazai fejlettebb és fejletlenebb régiók között.

Az Andrássy úton öt helyen lesznek koncertek. A popszínpadon fellép többek között a Star Jam Session és a Back to Black, a Jazz és alternatív színpadon Váczi Eszter és a Szörp, az Etno-Folk-on pedig a Balkan Fanatik szórakoztatja majd a közönséget. Lesz olyan színpad is, ahol gyermekszínházi előadásokkal, operett – és musicalslágerekkel várják a résztvevőket, a retro-színpadon pedig Korda György és Balázs Klári is énekel.
Lesz még karaoke, rajzverseny, grafológus és véradás is.

A rendezvényen különböző borvidékek, illetve az Európai Unió nemzeteinek konyhái is bemutatkoznak majd.