Hazugság fegyveres rablásról

Egy külföldön lévõ ismerõsét próbálta fegyveres rablásba keverni egy érdi sörözõ pultosnõje, aki azt állította, hogy egy támadó 360 ezer forintot vitt el a sörözõbõl, ahol dolgozott. A múlt hét pénteki bejelentés után a rendõrök mostanra kiderítették, hogy a fegyveres rablásról szóló bejelentés mese, a pultosnõ az élettársával és annak ismerõsével raboltatta ki a munkahelyét. A nõ azért próbálta az ismerõsére fogni az ügyet, mert az külföldön volt és úgy gondolta, hogy a rendõrök úgysem keresik.

A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint február 12-én érkezett a bejelentés fegyveres rablásról egy érdi sörözõbõl. A pultosnõt állítása szerint egy fegyveres megtámadta, megkötözte, majd elvitt 360 ezer forintot. Azt is elmondta, hogy felismerte a támadóját, akirõl tudja, hogy külföldre akar menni.

A leírás alapján meg is találták a férfi családját. Õk viszont értesítették rokonukat, hogy keresi a rendõrség. A férfi tényleg külföldön volt és elment a magyar követségre, hogy tisztázza magát. Bemutatta a buszjegyét, ami alapján kiderült, hogy a rabláskor már külföldön volt. Ezt megerõsítette a busztársaság utaskísérõje is.

A pultosnõ ekkor tört meg és bevallotta, hogy élettársával tervelték ki a rablást, és õ segített a végrehajtásban is. Abban bízott, hogy a másik férfit, akirõl leírást adott, külföldön úgysem fogják keresni. A valódi “támadók” ellen lopás miatt indult eljárás, a nõ ügyét pedig hamis vád miatt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vizsgálja.Sporthírek