Házkutatásokat tartottak a Rácfürdõ ügyében

Reggel kilenc óta tartanak a házkutatások a Rácfürdõ ügyében indult eljárások kapcsán. Egyrészt a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt irodájában, másrészt a beruházást megvalósító és kivitelezõ cég székhelyén – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapesti Rendõr-fõkapitányság.

A hûtlen kezelés gyanúja miatti eljárás tavaly októberben indult, több fõvárosi önkormányzati képviselõ feljelentése után. A nyomozás eddigi adatai alapján gyanú merült fel, hogy a Rácfürdõ felújításával és mellé az új szálloda építésével a fõvárosi önkormányzatot jelentõs vagyoni hátrány érte. A gazdaságvédelmi nyomozók elõbb adatokat és dokumentumokat kértek be a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt.-tõl, valamint a Fõvárosi Önkormányzattól, de több tanút is kihallgattak már. A BRFK csütörtök délutáni közleménye szerint reggel 9 órától három helyszínen tartanak házkutatást a gazdaságvédelmi nyomozók a projekt megvalósulásával kapcsolatban. Egyrészt a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt. irodájában, másrészt pedig a beruházást megvalósító és kivitelezõ cég székhelyén.

A közlemény szerint a nyomozással párhuzamosan eljárás folyik a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt.-nél a budapesti fürdõkben felszerelt beléptetõrendszer beszerzésével kapcsolatban is, mely eljárás szintén hûtlen kezelés gyanúja miatt indult.

Ezzel a bûncselekménnyel kapcsolatban a Blikk csütörtökön azt írta, hogy a pályázatban nyertes cég a jogszabályokat kijátszva jutott elõnyhöz. Elõbb szakértõként 600 millió forintban határozta meg a rendszer költségét, késõbb pedig elindult a pályázaton. Nyert ugyan, de korábbi közremûködése miatt érvénytelenítették a pályázatot. A cég azonban nem adta fel: egy érdekeltségi körébe tartozó másik céggel újra pályázott és nyert. Az is kiderült, hogy a már beadott pályázat anyagát manipulálták.