Házkutatás a Nemzetvédelmi Egyetemen – a rektori irodában kutatnak a nyomozók

Sem a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemhez, sem a Honvédelmi Minisztériumhoz nincs köze a házkutatásnak, ami kedden kezdõdött az egyetem épületében. Az eset kapcsán a honvédelmi tárca arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Szabó Jánosnak, az intézmény rektorának az irodájában tartottak házkutatást.

A Honvédelmi Minisztérium a Független Hírügynökség kérdéseire azt válaszolta, hogy “a mai napon az ORFK Nemzeti Nyomozóiroda arról tájékoztatta a Honvédelmi Minisztériumot, hogy prof. Dr. Szabó Jánosnak, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának irodájában házkutatást tartanak. Továbbá még arról tájékoztattak, hogy az ügy nincs összefüggésben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel és a Honvédelmi Minisztériummal sem.”

Korábban a HírTv és a Lánchíd Rádió számolt be arról, hogy házkutatást tartanak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. Az épület kapuit nyomozók õrzik, a hallgatókat ellenõrzés után engedik be. A Lánchíd Rádió úgy tudja, a Honvédelmi Minisztérium is érintett az ügyben, a rádió szerint a tárcánál többeket õrizetbe vettek.

A tárcánál a Független Hírügynökségnek nem erõsítették meg azokat a korábbi sajtóinformációkat, hogy bárkit is õrizetbe vettek volna.