Házilag barkácsolt pisztolyt tartott lakásában Boldogkőújfalun

Illusztráció
Illusztráció
Boldogkőújfalu, Encs – Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfi ellen lőfegyver engedély nélküli megszerzésével elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt.

A vádlott férfi idén június előtt – pontosan nem megállapítható időpontban, de elévülési időn belül – ismeretlen körülmények között megszerzett egy házi készítésű pisztolyt, valamint 20 darab lőszert, és azokat a Boldogkőújfaluban lévő lakásában tárolta.

Lőfegyvernek minősül

A nyomozó hatóság által lefoglalt 5,6 milliméter kaliberű gyártási szám nélküli pisztoly lőfegyvernek minősül, azt házilag szerelték össze, de a kaliberének megfelelő lőszerek alkalmazásával lövésleadására és emberélet kioltására alkalmas. A pisztolyból korábban adtak le lövést, de annak időpontját nem lehet megállapítani.

A szintén lefoglalt 20 darab 5,6 milliméter kaliberű töltények lőszernek tekintendők, gyári készítésűek, üzemképesek, és kaliberjelüknek megfelelő fegyverek működtetésére alkalmas állapotban vannak.

Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, valamint indítványt tett a pisztoly és a lőszerek elkobzása iránt.

ÉM