Házi õrizetbõl elõzetesbe került Regõczi Miklós, a BKV volt kommunikációs vezérigazgató-helyettese

A házi õrizetbõl elõzetes letartóztatásba került Regõczi Miklós, a BKV egykori kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese. Regõczit február 5-én helyezték házi õrizetbe, védõje a szabadlábra helyezésért, az ügyészség elõzetesért fellebbezett. A Fõvárosi Bíróság hétfõn, az összes fellebbezés elbírálása után döntött úgy, hogy elõzetes letartóztatást rendel el. A Független Hírügynökség információi szerint Regõczi Miklóst már be is szállította a rendõrség a Gyorskocsi utcai fogdába.

A védõi és ügyészségi fellebbezések elbírálása után döntött úgy a Fõvárosi Bíróság hétfõi végzésében, hogy a gyanúsított kerüljön az eddigi házi õrizetbõl elõzetes letartóztatásba – mondta a Független Hírügynökségnek Skoda Gabriella, a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõje kedden. A bíróság ilyenkor értesíti az ügyészséget, õk pedig a rendõrséget, hogy szállítsák be a megfelelõ intézménybe a gyanúsítottat. A BKV ügyek két másik gyanúsítottja, akik Regõczi Miklóssal egy napon, február 5-én kerültek a bíróság elé – Zelenák Tibor és Mesterházy Ernõ – az akkori döntésnek megfelelõen elõzetesben maradnak.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a gyanúsítottat már beszállították a Gyorskocsi utcai fogdába.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Regõczi házi õrizetérõl február 5-én döntött a bíróság, ugyanakkor, mikor másik két gyanúsított – Zelenák és Mesterházy – elõzetes letartóztatását is elrendelték. Mindhármukat néhány nappal elõbb hallgatták ki gyanúsítottként a BKV-nál folyó nyomozás kapcsán, majd õrizetbe is vették õket. A rendõrség gyanúja szerint Regõczi Miklós és Zelenák Tibor felesleges, illetve indokolatlan szerzõdéseket kötöttek az amúgy is veszteséges BKV nevében.

Regõczi Miklóst, a cég volt értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettesét emiatt hûtlen kezeléssel, Zelenák Tibor volt kommunikációs fõosztályvezetõt bûnsegédként elkövetett hûtlen kezeléssel gyanúsítják. Regõczi Miklós 12 céggel kötött szerzõdéssel 81 millió, Zelenák Tibor pedig 6 céggel több mint 30 milliós kárt okozott a gyanú szerint a BKV-nak.. Mesterházy Ernõt, a fõpolgármester tanácsadóját felbujtóként elkövetett hûtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki, ugyanis állítólag õ is indokolatlan szerzõdések megkötésére vette rá a BKV egykori vezetõ munkatársait.