Házi õrizetben maradhat a mohácsi rajztanár

Az elsõ fokú ítéletig házi õrizetben maradhat a szemérem elleni erõszakkal vádolt mohácsi rajztanár.

A Baranya Megyei Bíróság ugyanis helybenhagyta a Mohácsi Városi Bíróság döntését – tájékoztatta kedden a Független Hírügynökséget Hajdú István, a bíróság szóvivõje. A pedagógus házi õrizetét, egyben elõzetes letartóztatásának megszüntetését január 21-én rendelte el a városi bíróság, döntését a vádlott egészségi állapotával és az eljárás elhúzódásával indokolta. A mûvésztanárt addig a tököli rabkórházban tartották fogva. Ezt a döntést hagyta helyben a megyei bíróság február 18-án. Ez alapján az elsõ fokú ítélet kihirdetéséig a tanárnak az otthonában kell tartózkodnia. Rendõrök naponta többször ellenõrzik.

A 45 éves férfit tavaly februárban vették õrizetbe, három alsós diáklány vallomása alapján. A nyomozás során több száz gyereket hallgattak meg. A pedagógus tagadja bûnösségét, szerinte félreértették a gyerekek felé áradó túlzott szeretetét.

A férfi ellen október végén emelt vádat az ügyészség, tizenöt rendbeli szemérem elleni erõszak, megrontás, továbbá – a lefoglalt számítógépén talált illegális szoftverek miatt – szerzõi jogok megsértése miatt. A per a kiskorú sértettek védelme érdekében zárt ajtók mögött folyik. Ha a bíróság bûnösnek mondja ki a rajztanárt, akár tizenöt év szabadságvesztéssel is sújthatja.