Házhoz mentek Sajókazán

A „BikeSafe” Sajókazán
A „BikeSafe” Sajókazán - © Fotó: BAZMRFK
Sajókaza – Szakemberek látták el tanácsokkal a vagyonvédelemről és biztonságról érdeklődőket.

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség az elmúlt évhez hasonlóan idén is folytatja országos kampánysorozatát, a „Házhoz megyünk” programot.

Szakemberek tanácsai

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési csapata legutóbb a „XXV. Kazai Napokon” várta az érdeklődőket. A helyszínen felállított információs ponton bűnmegelőzési szakemberek látták el tanácsokkal a vagyonvédelemről és biztonságról érdeklődőket.

sajokaza

Ezen felül volt „BikeSafe”, azaz ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció a lopások megelőzése céljából. A „BikeSafe” program a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget az elveszett vagy ellopott kerékpárok megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálta a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készültek, és jelzéssel láttak el. A rögzített adatokat az országos „BikeSafe” digitális rendszerbe töltik fel, amelyek valamennyi rendőri szerv számára elérhetőek. A sajókazai rendezvényen is többen éltek a regisztráció lehetőségével.

ÉM