Házhoz ment a rendőr Sajóörösön

Akt.:
Porkoláb Krisztina (j) és a szépkorú lakosok
Porkoláb Krisztina (j) és a szépkorú lakosok - © Fotó: police.hu
Sajóörs – Sajóörösi otthonaikban kereste fel a zömében egyedül élő, szépkorú lakosokat a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsének munkatársa, aki bűnmegelőzési tanácsokat adott számukra.

Porkoláb Krisztina főtörzsőrmester 2016. március 17-én több idős embert keresett fel sajóörösi otthonában. Az érintetteknek közvetlen beszélgetés formájában a rendőrség munkatársa a zsebtolvajokkal, valamint a besurranó lopásokkal szembeni védekezés és megelőzés módjairól adott hasznos tanácsokat.

A bűnmegelőzési szakember egyben utalt az egymásra figyelés fontosságára, hiszen a szomszédok ezzel sokat tehetnek saját maguk és mások biztonságáért.

A bűnmegelőzési praktikák alkalmazása csökkentheti az áldozattá válás lehetőségét. A nyomozó felhívta a nyugdíjasok figyelmét arra is, hogy idegeneknek soha ne említsék, hogy egyedül élnek, továbbá ha lakókörnyezetükben gyanús, idegen személyeket észlelnek, hívják az ismert segélyhívó telefonszámot (112) és bátran kérjenek segítséget a rendőrségtől.

A ismeretek elsajátítását segítette a rendőrnő által kiosztott ismertető kiadványok is.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –