Házhoz megy a “varázslat”

A tájékoztatón
A tájékoztatón - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Szegénysorsú gyerekeket visznek közelebb a színház sajátos világához.

Szombaton hirdette meg közös programsorozatát a Miskolci Nemzeti Színház és a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Mint Kiss Csaba, a színház igazgatója arról a sajtót tájékoztatta, a Mikulástól Gyermeknapig elnevezésű programsorozatban nehéz szociális helyzetben lévő gyerekek számára szeretnék közelebb vinni a színművészetet, a színház világát. Ennek során az elkövetkező öt hónap alatt közel ezer gyereket szeretnének megszólítani. Nem csak hagyományos színházlátogatást szerveznek számukra – utaztatással, uzsonnával, szerény ajándékkal -, de a gyerkőcök bepillanthatnak a kulisszák mögé is, illetve a színház is utazik majd hozzájuk, hogy a művészek a gyerekek saját környezetében, az osztálytermekben tartsanak beavató előadásokat.

Kiss Csaba elmondta még: a programsorozatba szeretnék bevonni a megye száz legjelentősebb vállalkozását, amelyek így lehetőséget kapnak arra, hogy egy másfajta társadalmi szerepvállalás során támogassák a szegény sorsú gyerekeket, akik így ízelítőt kaphatnak egy másfajta életmódból. Az első előadást szombaton tartották, a Miskolci Balett Jászolmesék Betlehemben című előadását nézhette meg 20 gyerek, akik a Herman Ottó és a Munkácsy Mihály általános iskolákból érkeztek. Az előadásra a Mikulás is ellátogatott, és egy-egy csomaggal ajándékozta meg a gyerekeket.

Decemberben még két előadás lesz, ahol hátrányos helyzetű gyerekeket látnak vendégül, 16-án a Holdbéli csónakos és 18-án a Vuk táncjáték, ami a Táncoló Mesék Fesztivál egyik előadása lesz.

ÉM-SZP