Hazatértek a rotarys cserediákok

Akt.:
Hazatértek a rotarys cserediákok
Hazatértek a rotarys cserediákok
Miskolc – Arra biztatták társaikat, hogy ők is jelentkezzenek a Rotary International diákcsere programjára.

Nyilvános klubülést tartott hétfőn este a Rotary Club Miskolc. A rendkívüli összejövetel apropója az volt, hogy a Rotary Hosszútávú Diákcsere Programon részt vett miskolci diákok nyáron hazaérkeztek Brazíliából és az USA-ból. A hazatért rotary-s diákok szokás szerint a klub nyilvánossága előtt számoltak be külföldön szerzett élményeikről. Ez az összejövetel jó lehetőség volt arra is, hogy a nemrégen Miskolcra érkezett brazil cserediák, Laura Conelian Fabbron megtartsa bemutatkozó prezentációját.

A középiskolás diákok számára szervezett egy éves időtartamú „Hosszútávú Diákcsere Program” a Rotary International egyik legsikeresebb nemzetközi programja, melynek keretében a kiválasztott és gondosan felkészített 15-17 éves, középiskolai tanulmányaikat még be nem fejezett fiatalok utazhatnak a Rotary Nemzetközi Diákcserében résztvevő országokba egy tanévre. Kiemelkedő tanulmányi eredményű, átlagosnál jóval érdeklődőbb, idegen nyelvet már jól beszélő, más országok kultúráját elfogadni és megtanulni akaró diákok kaphatnak lehetőséget, hogy cserediákként, országuk „nagyköveteként” képviseljék hazájukat távoli, sokszor teljesen ismeretlen országokban. Azok, akik kiérdemlik ezt az óriási lehetőséget, hozzájárulnak a népek közötti megértés fokozásához, amiből kiutazó és a fogadó közösség egyaránt profitál.

A programban bárki részt vehet, aki a Rotary International által, és a küldő magyarországi klub által meghatározott feltételeknek megfelel.

Lejár a határidő

Huszti Gábor, a Rotary Club Miskolc soros elnöke elmondta, hogy az elkövetkező évre szóló jelentkezési terminus nemsokára lejár. A klub tagjai fontosnak tartják, hogy Miskolc városából kellő számú leendő cserediák ismerhesse meg ezt a lehetőséget, és kezdhesse meg a felkészülést egyéves külföldi tanulásra.

ÉM


A programmal kapcsolatosan tájékoztatást ad

  • Huszti Gábor: RC Miskolc elnöke 2012-2013. Telefon: +36 (20) 9675 138
  • Szalai László: RC Miskolc cserediák felelős. Telefon: +36 (70) 317-5529