Házasságról, szexről a Biblia fényében

Házasságról, szexről a Biblia fényében
Linda Dillow amerikai írónő lesz a fő szónoka november 12-13-án Debrecenben a Főnix Csarnokban annak az országos, felekezetek közötti nőkonferenciának, amelyre a határon túlról is várnak résztvevőket.
Nők számára rendeznek felekezetek közötti konferenciát november 12-13-án Debrecenben a Főnix Csarnokban. A baptisták Szappanos utcai gyülekezete által kezdeményezett rendezvénynek a házasság, azon belül a szexuális élet lelki, érzelmi és fizikai valósága lesz a témája.

Látva a házasságokban meglévő problémákat, a sok válást, a torz helyzetekben gyökerező fájdalmakat és azt, hogy a vallásos családokon belül is szükség van megerősödésre, a baptista gyülekezet kismamakörében fogalmazódott meg az igény, hogy jó lenne végre egy olyan nagy rendezvény, amelynek résztvevői a Biblia fényében keresnék a választ a házasélet intim kérdéseire.

A kismamák ötlete volt, hogy legyen a hétvége fő szónoka Linda Dillow író (USA), aki a szintén fellépő Lorainna Pintushoz és Nancy Bartonhoz hasonlóan a fiatal és középkorú nőket célozva meg könyveivel, előadásaival az otthonteremtésnek és a házaséletnek rendre azokról a kérdéseiről szól, amelyek mindenkit érintenek, gyakran mégis a hallgatás homályába vesznek.

„Nagy szívfájdalmam, hogy ahol járok, az iskoláskorúak nyolcvan százaléka »csonka« családból jön, a nevelési tanácsadók tele vannak problémás gyerekekkel s az eltorzult helyzeteknek a gyerekek a szenvedő alanyai” – adta közre tapasztalatait egy sajtóbeszélgetésen Buglyó Istvánné, a kismamakör egyik vezetője, aki szerint ma alapvetően nincs a helyén a férfi és a nő házastársi kapcsolata.

„Szerettünk volna segítséget nyújtani, tenni valamit a jó ügy érdekében. Így találtunk rá az amerikai írónőre, akinek könyvei közül három is olvasható magyarul” – tudtuk meg Buglyónétól, aki maga is „négyszeres” anyuka és „háromszoros” nagymama.

A konferencia alaphangját Linda Dillow: Intim kérdések című könyve adja meg, a könyvben a nők legszemélyesebb kérdéseire igyekszik válaszolni az írónő. Férfi és nő házasságon belüli kapcsolatáról szól, arról, hogy milyen ősi praktikák vannak, amelyekről tudjuk, hogy az Isten adta nekünk.

Steiner József, a Híd Evangéliumi Alapítvány igazgatója, a konferenciát szervező bizottság elnöke elmondta: azokat a nőket, akik a határon túlról – Erdélyből, Kárpátaljáról, a Felvidékről, a Vajdaságból érkeznek a konferenciára, a szervezők igyekeznek ingyen elszállásolni.

G. I.