Hazánk megvédése a választások fő tétje

Akt.:
Kósa Lajos
Kósa Lajos - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az elmúlt 20 év bebizonyította: összefogva és jó képviselőket választva nincs elérhetetlen cél.

– Kulcsfontosságú a mostani országgyűlésiképviselő-választás. Az a tétje, hogy megvédjük-e Magyarországot – hangsúlyozta Kósa Lajos, a debreceni 1-es választókerület jelölt-jelöltje (és mostani országgyűlési képviselője) azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyen a Fidesz–KDNP Debrecenben indítandó aspiránsai mutatkoztak be. Kósa Lajos szerint az egyetlen helyes álláspont az, hogy nem támogatni kell a migrációt, hanem megállítani. Ennek Debrecen szempontjából is különösen nagy a tétje, gondoljunk csak arra az időre, amikor a városban is működött menekülttábor – emlékeztetett a politikus.

Az igazi terepmunka most kezdődik. A Fidesz–KDNP helyi szervezete is felvette a jelöltajánló íveket, és ezúttal mintegy 1200 – igazolvánnyal rendelkező – önkéntesük segíti az ajánlások gyűjtését. Az a céljuk, hogy minden otthonba bekopogtassanak a választópolgárok támogatásai érdekében. Ezzel kapcsolatban dr. Pósán László (2. számú választókerület) köszönetét fejezte ki az önkénteseknek a munkájukért, amely által a pártszövetség arcai lesznek a kampányban. A politikus szerint az, hogy most a korábbinál 20 százalékkal több önkéntes segíti őket, azt is jelzi, hogy a debreceniek is tudják, mekkora a tét. Az elmúlt nyolc év sikereinek megvédése elementáris érdek – fogalmazott Pósán László.

Tasó László, a 3-as választókerület jelölt-jelöltje (a többiekhez hasonlóan szintén mostani képviselő is) a fentiekhez kapcsolódva egyebek mellett rámutatott: 1990-ben még azt akarták, hogy Magyarország gazdaságilag és politikailag is semleges legyen, és képes legyen a saját útját járni. Ez megvalósult, és most meg kell tartani, hogy járhassuk a Szent Istváni utat.

A pártszövetség programja szerint megvalósítandó fejlesztések között szerepel egyebek mellett a főpályaudvar és a nemzetközi iskola megépítése, a Csokonai Színház felújítása, a Latinovits Színház befejezése, a halápi–nagycserei ivóvízhálózat kiépítése, továbbá a kerékpárút-hálózat bővítése, idegenforgalmi és szálláshelyfejlesztések, és a repülőtér éves utasforgalmának egymilliósra növelése is. Debrecen lett a 2018–19-es „A jövő európai városa”, és jól veszi az akadályokat az Európa kulturális fővárosa cím elnyeréséért is, amely keretében például új hangversenyteremmel is gazdagodhat a város. Az ipar az önkormányzat segítségével ötezer új technológiai munkahelyet teremtett, ez folytatódik a következő időszakban is, és magyarországi viszonylatban óriási fejlesztések bejelentése várható. Rendkívül sok tehát a tennivaló, még ha nagyon jól fejlődik is Debrecen és a megye – mutatott rá Kósa Lajos. Szerinte az elmúlt 20 év azt bizonyította be, hogyha összefogunk és jó képviselőket választunk, akkor nincs olyan cél, amit ne érhetnénk el. Konzervatív pártként abban hisznek, hogy dolgozni kell, mert csakis akkor érhetők el sikerek. Kósa Lajos azt is jelezte: ha a következő ciklusban jóváhagyja a kormány, akkor Debrecenben működhetne például a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős minisztérium, valamint az agrár tárca is. – De bármit is csinálunk, annak csak akkor van értelme, ha meg tudjuk védeni az országot – szögezte le Kósa Lajos.

HBN