Hazakísérést ígért, rabolt és lopott az ózdi férfi

Hazakísérést ígért, rabolt és lopott az ózdi férfi
© Forrás: Police.hu
Ózd – Vádemelést javasolnak az ózdi rendőrök azzal a férfival szemben, aki egy baráti páros egyik tagját meglopta, a másikat pedig kirabolta.

Mint ismeretes az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást S. Róbert 49 éves helyi lakossal szemben.

A gyanúsított január 23-án a késő esti órákban felajánlotta, hogy hazakíséri a 65 és a 77 éves férfiakat, akik egy ózdi vendéglátóhelyről tartottak lakóhelyük felé. S. Róbert először a 77 éves férfitől miközben hazakísérte – figyelmetlenségét kihasználva – eltulajdonított pár tízezer forintot. Ezt követően visszament a 65 éves sértetthez, akit többször megütött és erőszakkal elvette válltáskáját, benne személyes irataival és mobiltelefonjával.

Forrás: Police.hu Forrás: Police.hu ©

S. Róbertet az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai január 24-én délután elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették. Az eljáró nyomozási bíró ügyészi indítványra január 26-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet az eljárás során mindvégig fenntartott.

A nyomozást az Ózdi Rendőrkapitányság május 11-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –