Hazai után hazai

Turi Tamás
Turi Tamás
Turi Tamás (egri) csillaga magasan ragyog a honi rali bajnokságban.

Bár még csak egy futamon vagyunk túl, de Tóth Imre navigátorral együtt hazai környezetben hihetetlen energiával, lendülettel és látvánnyal ,,söpörték le” a riválisokat. Ezúttal a technika is velük volt, ha leszámítjuk a prológon történt kerékelvesztést, akkor kijelenthető: a Skodás egységnek ettől ideálisabban nem is kezdődhetett volna a 2007-es esztendő. Turiék április végén futballnyelven szólva ismét pályaválasztóként szerepelnek, hiszen nemcsak Eger, hanem Miskolc és Pécs is közel áll a méltán népszerű versenyző szívéhez.

– Mást nem tudok mondani az egri történésekre, minthogy: FANTASZTIKUS. Csupa nagybetűvel. Ragozni tovább nem lehet, minden a helyén volt, kivéve a kerekünket a körversenyen – mondta mosolyogva Turi Tamás. – Csodálatos érzés volt, ennyi barát és szurkoló előtt felállni a dobogó és az autó tetejére. Nagyon jó lenne, ha Miskolcon ismét átélném ezt a sikert. Azt hiszem a nézőktől felénk áradó szeretetre ezúttal is építhetünk, mert amint mondtam: Miskolcot is hazámnak tekintem, tehát biztos, hogy sok szimpatizánsunk lesz a borsodi viadalon is.

Turi Tamás örül annak, hogy régi-új pályákra visszatérhet a rallymezőny, ugyanakkor igyekszik a legmegfelelőbben fölkészülni a hó végi száguldásra, hogy száz százalékos teljesítményt tudja nyújtani a 14. McRally valamennyi gyorsasági szakaszán.

– Versenyeztem már ezeken a pályákon, de ha az információim nem csalnak, mindenhol lesznek újdonságok – folytatta Turi Tamás. – Sátánál is van egy „kanyar” a lebonyolításban, Bükkszentlászlónál megjavították az utat, úgyhogy nagyon várom már, hogy ismét beüljünk az autóba. Azt egyébként biztosra veszem, hogy a kilátogató érdeklődők nem fognak csalódni, mert a hagyományoknak megfelelően remek verseny lesz a miskolci. Azt pedig ígérhetem, hogy én és Imi is mindent megteszünk azért, hogy ismét örömöt szerezzünk az értünk szorítóknak.

Turi Tamás a technikával kapcsolatban megjegyezte: a szezonnyitón nem volt gond a Skoda Fabia WRC-vel, ettől függetlenül nagy átvizsgáláson, felújításon esett át a bajnokság második futama előtt; a motor, a váltó ki lett cserélve az autóból. Turi ugyanakkor reménykedik, hogy a mostani szervizcsapat jobban fölkészíti majd a Fabiat a soron következő versenyekre, mint a tavalyi társaság.