Cselgáncs Eb

2023.11.05. 17:09

Tóth Krisztián bronzérmet szerzett

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzérmet nyert a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

MW

A győztes Tóth Krisztián a japán Mukai Scoichiro elleni mérkőzés után, a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-második magyar a bronzcsatában a 2019-ben világbajnok holland Noel van't Enddel találkozott, akit az eddigi hét összecsapásukon hatszor megvert. A hetedik csata maratoninak bizonyult, a négyperces alapidőben az MTK 29 éves versenyzője egy, riválisa pedig két intést kapott.

 

Az első értékelt akcióig tartó hosszabbításból 3 perc 46 másodperc telt el, amikor az ellenfél szabálytalan fogásért - egy dobásnál veszélyesen kicsavarta a magyar klasszis könyökét - megkapta a harmadik figyelmeztetését is, ami már a leléptetését jelentette.

A nehézsúlyú Sipőcz Richárd bronzmeccse 17.30 körül kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában