Ünneplés

2023.07.31. 22:03

Több száz rajongó fogadta a világbajnok vízilabda-válogatott tagjait

A nemzeti csapat tapsvihar kíséretében érkezett meg a Duna Arénába.

MW

A Duna Arénában köszöntötték a szurkolók az aranyérmes férfi vízilabda-válogatottat

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Hétfőn kora este megérkezett Budapestre a két napja Fukuokában világbajnoki címet szerző férfi vízilabda-válogatott, amelyet sportvezetők, korábbi legendás játékosok és többszáz rajongó ünnepélyes keretek között fogadott a Duna Arénában.

A Fukuokában világbajnoki címet szerző magyar férfi vízilabda-válogatottat köszöntik a szurkolók a Duna Arénában 2023. július 31-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

A nemzeti csapat tapsvihar kíséretében érkezett meg az arénába, ahol beszédet mondott Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke, Varga Zsolt szövetségi kapitány, Jansik Szilárd csapatkapitány, valamint Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

A sportirányítás számára a vízilabda kiemelten fontos sport, de meggyőződésem, hogy egy ilyen világbajnoki cím túlmutat a vízilabdán, és számos honfitársunknak jelent ennél sokkal többet, mivel megindítja bennük a hazaszeret és a nemzeti összetartozás érzését is

 - mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, majd kiemelte, hogy a sportági szövetség az utóbbi egy évben példaértékűen működik.

"Varga Zsolt elvezette a Ferencvárost Európa élére, és idén egy nagyon nehéz évben az FTC irányítása mellett a válogatottat elvezette a világ tetejére" - hangsúlyozta, majd külön tapsot kért a támogató családtagoknak. Záró gondolataiban pedig megjegyezte, ennek a csapatnak a története már egy epizódja lehet a Nemzet Aranyai című film második részének.

Büszke vagyok a csapatra, a stábunkra és az egész magyar vízilabdára, mert amit az elmúlt egy évben csináltunk az tényleg megismételhetetlen és felülmúlhatatlan. Kicsit elvonatkoztatnék, mivel jelenleg az egyértelműen egyedülálló, hogy mindenhol mi vagyunk a legjobbak: U16-ban, U18-ban, U20-ban és felnőttben is mi vagyunk a világbajnokok

 - mondta Madaras Norbert, majd megköszönte az edzőknek, a játékosoknak, és a stábtagoknak is a munkát.

VARGA Zsolt; SCHMIDT Ádám; JANSIK Szilárd; MADARAS Norbert
Varga Zsolt szövetségi kapitány, Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és Jansik Szilárd csapatkapitány (b-j) nyilatkozik a sajtónak a Fukuokában világbajnoki címet szerző magyar férfi vízilabda-válogatott köszöntésén a Duna Arénában 2023. július 31-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

"Sok olyan dolog van, amin dolgoznunk kell tovább, és ezen az első pillanattól fogva el is kezdtünk óriási lendülettel dolgozni. Vannak emberi kapcsolatok, amelyek nagyon meghatározzák azt, hogy a csapat hogyan működik a nehéz helyzetekben. A döntő pillanat mindenképpen a spanyolok 7-4-es vezetése volt, de talpon maradtunk és óriási lendülettel mentünk előre, és a végére odaérkeztünk, hogy meg tudtuk fordítani a mérkőzést" - elevenítette fel az MTI-nek Varga Zsolt az elődöntő és egyúttal a vb egyik legnehezebb momentumát, majd azt is elárulta, nem tudta mire számítson a fogadáson, de fantasztikus élményként élte meg.

"Lehet, hogy nálunk vannak a legjobb játékosok, de háttérbe tudtuk szorítani az egyéni érdekeket, és nem jöttek elő azok az egyénieskedések, amik talán a korábbi világversenyeken megvoltak" - jegyezte meg Jansik Szilárd, majd hozzátette, "köszönöm a társaimnak, hogy elfogadtak csapatkapitánynak, mert nálam jóval nagyobb bajnokok is visszatértek a csapatba." Jansik elmondása szerint a válogatott már az utolsó sípszót követően elhatározta, hogy nem állnak meg, küzdenek tovább, mivel Párizsban is fel szeretnének állni a dobogó tetejére az Eiffel-torony előtt, ezzel megvalósítva gyermekkori álmukat.

"A vízilabda gyakorlatilag minden magyar embernek a kedvence és a szíve közepén van" - mondta Fábián László MOB főtitkár, majd köszöntőjét úgy zárta: "remélem ez a zászlóshajó az olimpián is húzza majd a magyar csapatot."

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, illetve Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója megajándékozta a csapatot a hatvanéves tv-maci plüssfigurájával, amely aranyérmet viselt a nyakában.

VARGA Zsolt; PAPP Dániel
Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (b) a hatvanéves tv-maci nyakában aranyérmet viselő plüssfiguráját ajándékozza Varga Zsolt szövetségi kapitánynak a Fukuokában világbajnoki címet szerző magyar férfi vízilabda-válogatott köszöntésén a Duna Arénában 2023. július 31-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Varga Zsolt szövetségi kapitány válogatottja szombat este a görögök elleni ötméterespárbajban megnyert fináléjával a férfiak között Magyarország 1973, 2003 és 2013 után történetének negyedik világbajnoki címét szerezte, a fináléba jutással pedig kiharcolta a részvételt a jövő évi párizsi olimpián is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában