Örökségvédelem

2023.10.14. 09:00

Új turisztikai funkciókkal és attrakciókkal bővül a keszthelyi Festetics-kastély

Több mint 2,5 milliárd forint európai uniós támogatásból új turisztikai attrakciókkal és funkciókkal bővül a keszthelyi Festetics-kastély – közölte a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) ügyvezető-helyettese szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

MW

A keszthelyi Festetics-kastély 2023. szeptember 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Az MTI beszámolója szerint Farsang Csaba kifejtette: a NÖF célkitűzése az, hogy

a kezelésében lévő várak, kastélyok, műemlékegyüttesek hasznosítására alkalmas és sikeres szervezetté alakuljon át az eddigi fejlesztési szemlélet után.

A szolgáltatásokra alapozó, bevételorientált működtetés megvalósítása a cél Keszthelyen is, ahol a Festetics-kastély egész évben vonzó, többnapos időtöltést kínál a hazai és külföldi turistáknak.

A 2,5 milliárd forintot meghaladó uniós támogatás révén

év végéig két főúri lakosztály – köztük egy gyerekszoba – korhű enteriőrjét állítják helyre, ahol kordonok nélkül is szemügyre vehetik a látogatók a műtárgyakat

– ismertette Farsang Csaba.

Hozzátette: a projekt másik elemeként a kastélyparkban álló egykori fejőházat újítják fel, az épületben történelmi játszóházat alakítanak ki. Két termét múzeumpedagógia foglalkozásokra teszik alkalmassá, három termet pedig kiállítótérként rendeznek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában