Krimi

2023.10.13. 20:38

Akkorát hibázott a magyar fogorvos, hogy öngyilkos lett miatta egy angol betege

Az elrontott fogászati beavatkozás miatt évekig kínlódott.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lucky Business

Clive Worthington idegkárosodást szenvedett, miután 2008-ban Magyarországra utazott fogbeültetés miatt. Képtelen volt rendesen enni, és kínzó migrénnel küzdött, miután az Egyesült Királyságban végzett utókezelések is sikertelennek bizonyultak - írja a Ripost.

A 81 éves férfi nagy összegű kártérítést kaphatott volna, miután az Általános Fogászati Tanács megállapította, hogy dr. G. Eszter hibás volt az elrontott fogászati munkáért. Egy jogi kiskapu azonban azt jelentette, hogy Clive, aki az összeget a brit Országos Egészségügyi Szolgálat által nem fedezett fogorvosi ellátásra akarta fordítani, úgy halt meg, hogy egy forintot sem kapott.

Clive lánya, Gina Tilly most megszólalt, miután a múlt heti vizsgálatok bebizonyították, hogy öngyilkosságban halt meg a férfi. A halottkém úgy ítélte meg, hogy a fogászati műtét hosszú távú következményei jelentősen befolyásolták a mentális egészségét és a mindennapi életben való boldogulásának képességét.

Ez egy élet tragikus vége. Annyira feldühít, nem kellett volna így végződnie

- nyilatkozta Gina.

Clive megpróbáltatásai 2008-ban kezdődtek, amikor Magyarországra repült, hogy fogászati implantátumokat és fogpótlást kapjon. Az új fogsorát nem illesztették be megfelelően, ami sorozatos fertőzéseket okozott. Hiába kapott új műfogsort, ugyanúgy panaszai voltak.  A fogorvos végül elismerte, hogy a szaktudása végére ért, és azt mondta a férfinak, hogy kérjen kártérítést a biztosítójától. 

Ez idő alatt Clive rengeteget fogyott, mivel alig tudott enni, és állandó ínyfájdalomtól, fejfájástól és állkapocsferdüléstől szenvedett. A férfit szorongással és depresszióval is kezelték.

Folyamatosan fogorvosokhoz járt, és azt kérdezte, hogy tudnak-e valamit tenni érte. A végén egyszerűen tudta, hogy nem fogja megkapni a segítséget, amit szeretne. Tehetetlennek érezte magát. Tudtam, hogy küzdött, nagyon nehéz időszakon ment keresztül. Tudtam, hogy valami nincs rendben, de mégis sokkolt a dolog, nem gondoltam, hogy kioltja az életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában