Krimi

2023.09.04. 14:03

Döbbenet: kollégái vitték el bilincsben a győri rendőrkapitányt

Még nem tudni, valóban követett-e el bűncselekményt.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Letartóztatta a Győri Törvényszék katonai tanácsa, az ügyészi indítványnak megfelelően, azt a vidéki rendőrkapitányt, akit szeptember 1-jén vettek őrizetbe – írja cikkében a Magyar Nemzet.

Kovács Katalin katonai ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője erősítette meg a hírt a lapnak, hozzátéve: mást az üggyel kapcsolatban a nyomozás érdekeire tekintettel továbbra sem mondanak.

A letartóztatott főtiszt Váczi Attila ezredes, a Győr Városi Rendőrkapitányság vezetője, akit pénteken a munkahelyéről, egyenesen a kapitányi irodából vittek el bilincsben a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségre.

A Magyar Nemzet értesülései szerint egy vállalkozó jelentette fel Váczi Attilát, és egy korrupciógyanús ügy is felsejlik a történetben. A megalapozott gyanú és a letartóztatás azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ezredes el is követte a bűncselekményt.

Az ezredes előéletében semmi nem utal sem korrupcióra, sem bármilyen bűncselekmény elkövetésére. Váczi Attila 1992-ben szerelt fel a győri kapitányságra kezdő rendőrként, azóta végigjárta a ranglétrát, de mindvégig Győr-Moson-Sopron vármegyében szolgált. A megyei rendőrfőkapitányságról került vissza a városi kapitányságra, ahol 2015-ben nevezték ki első számú vezetőnek. Jó munkája elismeréseképpen 2020-ban soron kívül léptették elő ezredessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában