Krimi

2023.08.16. 12:31

Késelés áldozata lett a megyeszerte ismert és szeretett edző Békéscsabán

Rengeteg tanítványa és tisztelője gyászolja.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Békéscsabán, a Kórház utcában, egy hotel teraszán, kedden este háromnegyed tíz körül egy vendég szóváltás után, dulakodás közben egy bicskával többször megszúrta a hotel egyik alkalmazottját – írja a Beol.hu.

A sérültet kórházba vitték, ott később életét vesztette. A vendég, egy 27 éves érdi férfi elmenekült. Miután a rendőrség kiadta a körözést, szerdán reggel fél 8 körül a Monori Rendőrkapitányságon feladta magát.

Békés lakóit megrázta az eset, nagyon sokan szerették a településen és a térségben Szabó Sándort, aki ismert, köztiszteletnek örvendő küzdősportedző volt. Sokan megemlítették,  hogy a trénert, akinek a tanítványai számos szép sikert értek el hazai és nemzetközi versenyeken, a mai napig mesterüknek tartják. Rengeteg gyereket tanított meg a sport szeretetére, az egymás iránti tiszteletre, tisztességre, becsületre. Korábban a válogatott mellett is tevékenykedett. A férfi biztonságtechnikai területen is dolgozott, számos rendezvényt biztosítottak csapatával gyakorlatilag észrevétlenül.

A sportember ökölvívóként kezdte pályafutását. 1993-ban sportoktatói, 1996-ban edzői végzettséget szerzett. Három éven keresztül az ökölvívó-válogatott edzőjeként segítette Szántó Imre (Öcsi bácsi) munkáját. 1997-től 2009-ig a kick-box válogatott ringes szakágának edzője volt. 1996-ban alapította néhány fővel a békési Elit Szabadidős Küzdősport Klubot, és azóta is töretlen lelkesedéssel edzette a fiatal sportolókat, nevelte a versenyzőket. 2000-ben Muay Thai magyar bajnok lett.

A Beol.hu információi szerint a kollégái ma este 8 órától gyertyagyújtást szerveznek az emlékére az érintett hotel előtt.

A Bors elérte a férfi második feleségét, Gabriellát, aki elcsukló hangon mondta:

Ezt nem lehet sem felfogni, sem feldolgozni... Sándor a 10 éves kislányunkkal beszélt utoljára telefonon. Én nem is hallottam, miről esett szó, de Zita elmondta, hogy általános dolgokról. Vasárnap óta kézilabdatáborban voltunk, azóta nem is találkoztunk személyesen. Sanyi elmondta, hogy Zita nagyon ügyes és szereti. Ezt nem fogjuk elfelejteni

– árulta el a gyászoló feleség.

 

A szállodába képtelen voltam bemenni, de már a kórházba sem engedtek be hozzá. Az orvosok mindent megtettek érte, de nem lehetett rajta segíteni. Most én maradtam a kislányomnak, aki tisztában van vele, mi történt az édesapjával, de azt még nem tudhatjuk, hogy mennyit ért belőle. Nagyon közel álltak egymáshoz.

A feleség mindehhez hozzátette, hogy a férje 40 éve dolgozott az éjszakában, került is kemény helyzetekbe, de késsel még sosem támadtak rá. Küzdősportolóként meg tudta volna magát védeni, de puszta kézzel a penge ellen tehetetlen volt.

Sándor első házasságából született a nagyobbik gyermeke, Alex, aki már felnőtt, és egy unokával ajándékozta meg az édesapját.
 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában