Krimi

2023.08.24. 22:00

Gombapörkölttel mérgezte meg édesapját egy kemenesháti férfi (videó)

A kertjében szedte az alapanyagot, amely végül a tragédiát okozta.

MW

Képünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Lila pereszkének nézett gombákból készített egy férfi jó szívvel gombapörköltet a családi ebédre. Valójában azonban mérgező pókhálós gombát főzött az ételbe. Másnap az édesapja gombamérgezéssel kórházba került - írja a Ripost.

A halálosan mérgező pókhálósgomba
Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Bár az idős férfi saját felelősségére távozott, egy nappal később újra kórházba vitték a fiával együtt. Az apa életét már nem tudták megmenteni, belehalt a mérgezésbe.

 

A 2021-ben történt eset miatt az áldozat fia ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt emeltek most vádat, akár 5 évre is börtönbe kerülhet.

A TV2 Tények műsorában megszólaltatott egy gombaszakértőt, aki szerint, ha a gombát bevizsgáltatják,  a tragédia elkerülhető lett volna.

Magyarországon csaknem 4000 fajta gomba található, és elég nehéz megkülönböztetni azokat, melyik ehető, melyik nem. A tünetek sokszor csak néhány nappal később jelentkeznek, és  életét viszont csak azoknak tudják megmenteni, akik idejében orvoshoz fordulnak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában