Krimi

2023.07.18. 13:25

Lebukott: 3 hét alatt 41 alkalommal fogadott el betegeitől hálapénzt az orvos

A rendőrök csaknem 40 millió forintot találtak nála, amikor a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói tetten érték.

Fotó: police.hu / szoljon.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói tetten érték azt a szolnoki orvost, aki hálapénzt fogadott el a kórházban nyújtott ellátásért annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el. A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztály üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

– A gyanú szerint az orvos május 31. és június 20. között a betegeitől 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a kórházban nyújtott ellátásért. A kutatás során a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá csaknem 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le 

– tájékoztatott Sipos-Kácsor Andrea vármegyei rendőrségi szóvivő.

Valutát is találtak nála
Forrás: szoljon.hu

A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott és a későbbiekben indítványozzák letartóztatását. Az eljárás során a vesztegetői oldalon is további gyanúsítotti kihallgatások várhatók – erről a szoljon.hu írt.

– A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Védelmi Szolgálat a nyomozás során folyamatosan együttműködik a felderítés érdekében – közölték.

Az ügyben azóta megszólalt a kórház is:

– A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet munkatársai határozottan elutasítják a hálapénzt és visszaélésnek tekintenek minden ezzel kapcsolatos cselekményt. Éppen ezért 

az ügyben érintett orvos munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntettük 

– írta válaszában dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató a szoljon.hu-nak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában