Krimi

2023.06.16. 22:25

Tizenegy gyerekes család háza vált lakhatatlanná a pokoli tűzben

Péntek délután gyulladt ki az épület Hajdúszoboszlón, sokan összefogtak, hogy segítsenek a teljesen összetört családon.

Forrás: haon.hu

Fotó: Tóth Imre

Péntek délután kigyulladt egy lakóház Hajdúszoboszlón, az Erdő dűlőben, a szobában keletkezett tűz átterjedt a tetőszerkezetre. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották a lángokat, illetve megbontották a tetőszerkezetet - írja a haon.hu

A házban a Molnár család lakott: a szülők és 11 gyermek, akik közül a legkisebb 2, a legnagyobb 18 éves. A feleségem és a gyerekek itthon voltak, azt vették észre, hogy füstöl a tetőtér

– mondta a Hajdú Online-nak Molnár János.

Fotó: Tóth Imre / Forrás: haon.hu

A családfő elmondta: a felesége kihozta a gyerekeket, majd értesítette a tűzoltókat. Ő maga munka miatt volt távol, az építőiparban dolgozik kőművesként. 25 éve laknak ebben a házban, egy élet munkája veszett oda a tűzben, mely a ház hátsó részéről indult.

Magunk is megbizonyosodtunk erről, hogy minden odalett, amit nem a tűz, azt a víz pusztította el. Borzalmas a látvány: a tetőszerkezet egy része hiányzik, a bútorok, a berendezések és használati tárgyak tönkrementek, a gyerekjátékok- és ruhák már nem szolgálhatják többé kis gazdáikat. János és a legidősebb gyermek még pénteken este is mentették a menthetőt, próbálták rendezni soraikat az üszkös maradványok között.


Fél 3-kor kapuk a hírt, hogy tűz van egy házban, ahol 11 kiskorú gyerek van. Lakhatatlan a ház, el kell őket helyezni – idézte fel Holácsik Marianna, a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője. Hozzátette, a múlt héten megkapták a működési engedélyt a Családok Átmeneti Otthonára, ott szállásolják el a családot.

Vittünk ki tartós élelmiszert és ruhákat. Összefogott mindenki; az intézmény, a Nőegylet és magánszemélyek

– mondta. Holácsik Mariann hangsúlyozta, jelenleg az az első és a legfontosabb, hogy lakható legyen ház. Ha valaki segíteni szeretne a családnak felajánlásokkal – építőanyaggal, bútorokkal, berendezési tárgyakkal, ruhákkal – a hajdúszoboszlói családsegítőn keresztül is megteheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában