Helyi közélet

2011.08.09. 12:02

Jegyzet: Látszatbiztonság

<em>Gyakorlatilag minden ellenőrzött munkavállalónál találtak valami hibát a munkavédelmi felügyelők, amikor az elmúlt fél évben főleg azokon a munkahelyeken ellenőrizték a munkabiztonsági szabályok betartását, ahol gyakrabban következnek be balesetek, s azok is a súlyosabbak közül valók</em>. <strong>Szendrei Péter jegyzete.</strong>

Gyakorlatilag minden ellenőrzött munkavállalónál találtak valami hibát a munkavédelmi felügyelők, amikor az elmúlt fél évben főleg azokon a munkahelyeken ellenőrizték a munkabiztonsági szabályok betartását, ahol gyakrabban következnek be balesetek, s azok is a súlyosabbak közül valók. Szendrei Péter jegyzete.

Nem csoda, hisz a hentes ügyesebben forgatja a kését, ha nincs a keze lánckesztyűben, míg az ács is fürgébben szalad fel s alá a félig felépített állványon, ha nem kell lépten-nyomon a biztosítókötéllel vesződnie. A munkavédelmi eszközök használata csak olyankor bizonyul hasznosnak, ha valami baj történik, de akkor életet menthet. Olyan lehet ez, mint a biztonsági öv az autóban; addig jó, amíg nincs rá szükség, és mivel szerencsére csak ritkán adódik olyan alkalom, hogy az övnek tényleg használt lássuk, hajlandóak vagyunk feláldozni a biztonságunkat a kényelem oltárán.

Egy kollégámmal hídépítésnél jártunk a közelmúltban. A művezetőtől kértem engedélyt, hogy néhány felvételt készíthessünk. Neki csak egyetlen feltétele volt: aki a fotókon megjelenik, azok mindegyikén legyen sisak. A látszatra ugyanis többet adunk, mint magára a biztonságunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában