Napenergia Plusz Program

2024.01.15. 11:39

Elindult az előregisztráció a napelemes pályázatra

Január 15-én 10 órától indult a 75,8 milliárdos keretösszegű Napenergia Plusz Program előregisztrációja – írja a Világgazdaság.

MW

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: anatoliy_gleb

Hétfő délelőtt 10 órától indult a napelemes pályázat online előregisztrációja, a kiírás szerint a pénzt érkezési sorrendben kaphatja meg majd maximum 15 160 pályázó.

A lap szerint 

a szerencsések akár ötmillió forint támogatást is nyerhetnek ingatlanukhoz. A pályázat korábbihoz képesti újdonsága, hogy nemcsak a napelemes rendszer kiépítésére ad pénzt, hanem a megtermelt energia tárolására alkalmas eszközökre is.

Hétfőn tíz órakor élesedik a lakossági előregisztrációs felület a napelemes pályázatban – ismertette hétfő reggel Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki közösségi oldalán jelezte, hogy 

ügyfélkapus azonosítás után és egy kiválasztott kivitelezővel szerződve lehet benyújtani a támogatási kérelmet.

Az előregisztrációhoz ügyfélkapus azonosító szükséges. Alapdokumentumként minden pályázónak fel kell töltenie személyi okmányait, a lakóingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját és a legutolsó elszámolási időszakra vonatkozó villamosenergia-számlát. Egyes speciális esetekben további nyilatkozatok, meghatalmazás csatolására is szükség lehet.

Az előregisztráció jóváhagyásáról a támogató szervezet 15 munkanapon belül dönt. 

A Napenergia Plusz Programra január 25-én kezdődik a regisztráció, aminek célja a zöldenergia termelése és tárolása minél több háztartásban. Akkor a kormányszóvivő közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy  75 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, a pályázók ötmillió forintos támogatást is kaphatnak a költségeik 65 százalékának fedezésével – írja a Magyar Nemzet.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában