Hasznos

2023.11.05. 08:30

Okostelefonon is megjeleníthetők a vasútállomások kijelzőinek adatai

Okostelefonon is megjeleníthetők a vasútállomások kijelzőinek adatai, vagyis a rendkívüli helyzetek okozta forgalmi változások, menetidők, vágányszámok, figyelmeztetések – tudatta honlapján megjelent közleményben a MÁV.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az adatok a mikorindul.hu címen keresztül érhetők el, amely után a kiválasztott állomás nevét kell a böngésző címsorába beírni. A megtekintést az egyre több állomáson megtalálható QR-kódok is lehetővé teszik, a budapesti elővonalak közül majdnem az összesen elhelyezték már ezeket. 

Az utasoknak azt ajánlják, hogy mentsék el a számukra fontos állomások linkjét, de a kezdőképernyőre is kirakhatják azokat a közvetlen eléréshez

 – írták.  

A vasúttársaság online rendszerein a közlemény szerint ma már 1300 vasútállomás és megállóhely menetrendi adatai és rendkívüli információi érhetők el, majdnem 150 állomásról pedig az indulási vágányszámokat is meg lehet tekinteni.

Terveik szerint a fejlesztést, a QR-kódok kihelyezését kiterjesztik a kevésbé forgalmas regionális állomásokra, megállóhelyekre is, ahol jelenleg nincs digitális kijelző – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában