Stabilitás

2023.07.08. 08:28

Varga Mihály: a Standard & Poor’s is változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot!

A Fitch Ratings után a Standard & Poor’s is változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot! – közölte a közösségi oldalán a pénzügyminiszter.

MW

Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024-es központi költségvetésről szóló törvény végszavazásán az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. július 7-én. A parlament 121 igen és 44 nem szavazattal hagyta jóvá a jogszabály

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Standard & Poor’s a Fitch Ratings két héttel ezelőtti értékelése után továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot. A hitelminősítő megerősítette hazánk ’BBB-’ besorolását stabil kilátás mellett – írta Varga Mihály a Facebook-on közzétett bejegyzésében. 

A tárcavezető kifejtette, hogy 

a hitelminősítő kedvezően értékelte, hogy a fegyelmezett költségvetési politikának köszönhetően az infláció csökkenő tendenciát mutat. A szakértők ugyancsak kiemelik a kormány elkötelezettségét az egyensúlyi mutatók javítását illetően.

A három nagy nemzetközi hitelminősítő az elmúlt évtized munkájának köszönhetően mind befektetésre ajánlja Magyarországot, és két osztályzattal magasabb besorolást tartanak érvényben most, mint 10 évvel ezelőtt. Mindez azt mutatja, hogy a hitelminősítők változatlanul bíznak a magyar gazdaságban

 – írta posztjában a pénzügyminiszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában