Történelmi siker

2023.01.10. 11:23

Rekordalacsony volt tavaly az álláskeresők száma

Az elmúlt fél évben 4,7 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon, miközben 2022-ben soha nem látott szintre csökkent a regisztrált álláskeresők száma.

Illusztráció

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A háború és a szankciós válság ellenére eddig sikeresen védte meg a kormány a munkahelyeket mind a versenyszférában, mind a közszférában, azaz a gazdasági védvonal sikeresen óvja a teljes foglalkoztatottságot. Már fél éve, azaz hat hónapja 4,7 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon, miközben 2022-ben soha nem látott szintre süllyedt a regisztrált álláskeresők száma – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az MTI-vel.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében nyilvántartott álláskeresők száma
Forrás: NFSZ/MTI

Tavaly átlagosan ugyanis mindössze 238 168 főt ért el a regisztrált munkanélküliek száma, ami történelmi siker, soha nem volt még ennyire alacsony az álláskeresők száma, miközben 2010-ben még csaknem 600 ezren (582 664 fő) kerestek munkát.

2022 decemberében a regisztrált álláskeresők száma 230 345 fő volt, ami a rendszerváltás óta mért második legalacsonyabb adat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint. Mindössze tavaly júniusban voltak kevesebben az álláskeresők az elmúlt három évtizedben, akkor is csak kevesebb, mint 40 fővel.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában