Az újHÁZ Centrum felmérése szerint

2021.09.22. 16:00

A felújítást tervezők harmada készül hőszigetelési munkálatokra

A felújítást tervezők harmada készül hőszigetelési munkálatokra az otthonában – írta a Világgazdaság a szerdai számában az újHÁZ Centrum építőanyag-kereskedelmi hálózat augusztusi, a potenciális felújítók körében végzett reprezentatív felmérésre hivatkozva.

A vizsgált otthonok 32 százalékának nyílászáró-, 16 százalékának homlokzati és/vagy lábazati, 11 százalékának tetőszerkezeti, míg további egytizedének aljzat-, 29 százalékának pedig teljes körű hőszigetelése van. A háztartások harmada ezek egyikével sem rendelkezik, bár a családi házaknál jobb az arány, mint a lakások körében – olvasható a lapban.

Mint írták, a megkérdezettek 32 százaléka nyilatkozott úgy, hogy tervez valamilyen szigetelést kialakítani ingatlanán a következő három évben.

A korszerű hőszigetelés mellett a takarékosság a döntő érv. A várható előnyök tekintetében a megkérdezettek 40 százalékának azüzemeltetési költségek, tehát a rezsi csökkenése a legfontosabb szempont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában