Hazaengedték az öt hónapos keceli kisfiút is

Délután hazaengedték a szegedi gyermekklinikáról azt az öt hónapos keceli kisfiút, akit két hete két és fél éves testvérével együtt súlyos mérgezéssel vittek a szegedi gyeremekklinika intenzív osztályára. A két kisfiú szervezetébe csaknem két hete került állatgyógyászatban használt parazitaölő méreg, életveszélyes állapotban kerültek Szegedre.

Az eddigi feltételezések szerint az öt hónapos kisfiúval a két és fél éves testvére itatta meg a mérget a házuk udvarán. A méregtől mindkét gyermeket életveszélyes állapotban szállították a szegedi gyermekklinikára.

A két testvér közül a kisebb állapota sokáig válságos volt, őt csaknem egy hétig géppel lélegeztették. A mérgezés és az újraélesztés miatt kérdéses volt, hogy a kisgyermek szenvedett-e valamilyen maradandó károsodást, de kezelőorvosa szerint ő is teljesen felépült – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Túri Sándor professzor, a Gyermekklinika igazgatója.

Testvérét csütörtökön már hazaengedték a klinikáról, a kisfiút azonban még egy napig megfigyelésre benntartották, de pénteken délután már őt is hazavihették szülei Kecelre.