Hazaengedték a kórházból, majd meghalt az agyvérzéses beteg – RTL Híradó

Meghalt az az agyvérzést kapott férfi, akit egy hónapja papucsban, pénz nélkül küldtek haza az Állami Egészségügyi Központból – számolt be az RTL Híradó. A férfi útközben rosszul lett, és órákon át bolyongott, mire mentőt hívtak hozzá. A kórház és az egészségbiztosítási felügyelet is vizsgálja, hogy ki hibázott.

A férfit agyvérzéses tünetei ellenére küldték haza a kórházból, miután szeptember végén mentő vitte az Állami Egészségügyi Központba. Megvizsgálták, majd elküldték: úgy ahogy volt, papucsban, trikóban, pénz és telefon nélkül. A férfi a kórháztól a csepeli hév állomásig jutott, ott rosszul lett. Sokan hajléktalannak nézték és nem segítettek, végül több óra múlva hívtak hozzá mentőt. A János Kórházba vitték, ahol a múlt héten meghalt.

A kardiológusok szerint stroke esetén az első pár óra a döntő. Andréka Péter, az Országos Kardiológiai Intézet osztályvezető főorvosa elmondta: a vérzés továbbterjedhet a koponyában az agy megduzzadhat, egyszerűen kicsivé válhat a hely. A stroke-os beteg pedig akár meg is halhat, ha nem jut időben ellátáshoz.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet még vizsgálja, hogy hibázott-e a kórház. Holchacker Péter, elnök-helyettes szerint minden apró részletet meg kell vizsgálni, hogy mire alapozva gondolta azt a kórház, hogy a beteget nem kell benntartania, mert ez sok mindenre visszavezethető.

Ha bebizonyosodik, hogy mulasztott az orvos, amikor hazaengedte a beteget, a felügyelet megbünteti a kórházat.

Az Állami Egészségügyi Központban nem akartak nyilatkozni, az orvos igazgató telefonon csak annyit mondott az RTL Híradónak, hogy vizsgálatot indítottak, aminek még nincs eredménye.Sporthírek