Hazaengedték a hollywoodi tüzet okozó tinédzsereket

Hazaengedte szombaton a rendőrség azt a két, 16 és 17 éves fiút, akik önként adták fel magukat és beismerték, hogy gondatlanságból ők okozták a pénteki tüzet Los Angelesben. A vád hétfön veszi át az ügyet, addig is a tinédzser testvérpár szabadon védekezhet.

A lángok péntek délután 1 órakor csaptak fel egy társasház mögötti parkolóban, ahol a két fiú tüzijátékokat gyújtogatott. Az erős szélben a tűz percek alatt elterjedt, igaz, nem a lakóövezet felé, hanem a Hollywood-hegy irányába, és félő volt, hogy leég a város védjegyének számító híres betűsor.

Percek alatt 250 tűzoltó és 7 helikopter kezdte meg az oltást, hogy a város szívében keletkezett tűz ne okozzon tragédiát. 3 óra alatt sikerült megállítaniuk a lángokat, amelyek addigra már 150 hektárt pusztítottak el. Senki nem sérült meg, és végül még a híres Hollywood feliratot is sikerült megmenteni.

A tűzoltók további 24 órán át megfigyelés alatt tartják a leégett hegyoldalt és környékét.

Los Angeles körzetében télen alig esett az eső, az aljnövényzet teljesen kiszáradt, a tűz ezért terjedt el ilyen gyorsan. A füst még órákon át elborította egész Los Angelest és a filmstúdiókat, de Hollywood lakói is fulladoztak a füsttől. Jelentős főutakat zártak le, így a péntek délutáni csúcsforgalom szinte teljesen megbénult.