Haza indultak, rendőrségre érkeztek az autótolvajok

Akt.:
Haza indultak, rendőrségre érkeztek az autótolvajok
Sátoraljaújhely – A körzeti megbízott szinte azonnal elfogta azokat a férfiakat, akik elkötöttek egy autót, hogy haza menjenek, de mégis a rendőrségen kötöttek ki.

Egy sátoraljaújhelyi férfi arról tett bejelentést a rendőrségen, hogy az egyik tanya elől elvitték az autóját. A rendelkezésre álló adatok alapján a helyi körzeti megbízott Alsóberecki Zsaró tanyánál, a bejelentéstől számított tíz percen belül feltartóztatta a személygépkocsit és ellenőrzés alá vonta a benne ülő két férfit.A rendőri intézkedés eredményeként a közben erősítésként érkező járőrök előállították a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra a 19 éves H. Tamást és a 27 éves H. Istvánt jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt.

police2

Az ügy érdekességei közé tartozik, hogy a 27 éves férfi, miközben társával szemben intézkedtek kitépte az autóból a magnót, amit az út menti árokba dobott. Mint később elmondta, azzal a szándékkal, hogy visszajön érte, és azon majd zenét hallgat. A 19 éves autóvezető pedig eltiltás hatálya alatt vezette a járművet, amit ezért kötöttek el, hogy haza menjenek Tiszacsermejre. Így a fiatal sofőrrel szemben a rendőrség szabálysértési eljárást is indított, járművezetés eltiltás hatálya alatt vezetés miatt. Harmadsorban, mint utóbb kiderült a sértett, nyugdíjas rendőr, aki még a bűncselekmény elkövetésének napján visszakapta tulajdonát.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a 2013. augusztus 20-áig tartó ítélkezési szünet követően soron kívül, bíróság elé állítással tervezi befejezni az ügyet.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –