Havizaj a Gödör Klubban – ezúttal lengyel zenészekkel

A Havizaj fesztivál a Lengyel Intézettel közösen öt lengyel, illetve Lengyelországban élő művészt mutat be az úgynevezett experimentális zene rajongóinak. Szombaton a Sławek Janicki, Qba Janicki, Dóra Attila Trio, Zenial, Kim Nasung és az Animal Machine koncertezik a budapesti Gödör Klubban.

A Havizaj fesztivált 2003 óta már 42 alkalommal rendezték meg a főváros különböző pontján. A szervezők számtalan zenészt láttak már vendégül a világ minden tájáról. Együttműködtek már többek között román, cseh, olasz, francia, holland, német, amerikai, lengyel, norvég, angol, malajziai, szingapúri zenészekkel. Ezúttal lengyel, illetve Lengyelországban élő külföldi zenészek mutatkoznak be a fesztiválon: a Sławek Janicki, Qba Janicki, Dóra Attila Trio, Zenial, Kim Nasung és az Animal Machine lép majd fel.

A programokat a Moiré Kulturális Egyesület szervezi. A zenei anyag széles skálán mozog: az akusztikus zenétől az elektronikusig, mindez megtámogatva videó-installációkkal, performance-okkal, workshopokkal.Sporthírek