HAVAZÁS: Öt sérült a frontális karambolban – intenzíven esik a hó Dél-Dunántúlon

Öten sérültek meg abban a balesetben, ami szerdán kora este történt a Mohács melletti Bártfapusztánál – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Két embert súlyos, hármat pedig könnyû sérülésekkel vittek kórházba, miután két autó frontálisan összeütközött. A balesetet a helytelenül megválasztott sebesség okozhatta: a havas, latyakos úton az egyik autó túl gyorsan ment, megcsúszott és a másik kocsiba csapódott.

Dél-Dunántúlon más balesetet nem okozott a havazás az eddigi hírek szerint, egyelõre még árokba csúszott autóról sem kaptak bejelentést a tûzoltók. Pedig 13 centiméternyi friss hó esett délután 4 óra óta Pogányban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pogányi állomásának ügyeletese a Független Hírügynökséggel. Mivel a hóesés mellett erõs keleti-északkeleti szél is fúj, sok helyen hóátfúvások alakultak ki, így néhol a 20 centit is meghaladja a friss hóréteg vastagsága. A meteorológiai elõrejelzések szerint Dél-Dunántúlon péntek délig várható folyamatos havazás, de a szél mérséklõdni fog már szerda éjjel.

A fõutak burkolata sónedves, vagy latyakos, a mellékutakon havas szakaszok is elõfordulnak, de minden úton lehet közlekedni a régióban – tudta meg a Független Hírügynökség a Magyar Közút Nonprofit Zrt. dél-dunántúli ügyeletesétõl. Kékesd, Erzsébet és Hosszúhetény térségében hóátfúvások vannak, de a közútkezelõ gépei ezeket a szakaszokat folyamatosan takarítják, így a közlekedésben nincs fennakadás.

Az intenzív havazás nem okozott gondot sem a helyi, sem a távolsági buszközlekedésben sem. Pécsett csak a TV-torony felé közlekedõ járat nem jár végig a vonalán, a többi vonalon nincs fennakadás. A helyközi buszok is menetrend szerint közlekednek, egyelõre késésre sem kell számítaniuk az utasoknak.Sporthírek