HAVAZÁS: Kamion vesztegel Cirákon

Elakadt a hóban egy kamion a Gyõr-Moson-Sopron megyei Cirákon. A teherautó acetont szállít, ami rendkívül tûzveszélyes, ezért a mentés idejére megkérték a közelben élõket, hogy hagyják el otthonaikat. A 86-os úton Miklósmajornál közben félpályán megindult a forgalom. Ezen a szakaszon korábban három autó ütközött. A Nyugat- Dunántúlon három mellékút nem járható a hó miatt – tájékoztatott a közútkezelõ.

Egy acetont szállító kamion csúszott meg a Gyõr-Moson- Sopron megyei Cirákon csütörtök délután. A teherautó a hóba süllyedt, így nem tudott tovább haladni. – tájékoztatott a Gyõr- Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. A kamion acetont szállított, ami tûzveszélyes, ezért a tûzoltók azt javasolták a környékbeli házak lakóinak és az ott lévõ iskola tanulóinak, hogy a biztonság kedvéért a mentés idejére hagyják el az épületeket. A mentés jelenleg is tart, itt most rendõrök irányítják a forgalmat.

Félpályán már megindult a forgalom a 86-os úton Milósmajornál, ahol délelõtt három kamion csúszott össze.

Gyõr- Moson-Sopron megyében egyébként eddig hét esetben riasztották a tûzoltókat a hó miatt, kamionbalesetekhez, elakadásokhoz hívták õket.

Veszprém megyében eddig tíz riasztást kaptak a tûzoltók, fõleg a megye déli részén okozott kisebb problémát az utakon a hó, több autó és kamion megcsúszott. – tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A Nyugat – Dunántúlon a fõutak sónedvesek, latyakosak, a mellékutak pedig letaposott havasak, elzárt település nincs – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a közútkezelõ. Vas megyében 3 mellékút továbbra is járhatatlan a hó miatt.