HAVAZÁS: Felszabadult néhány út Fejérben és az 55-ös fõúton, Gyõr-Moson-Sopronban viszont néhány járhatatlanná vált

Bár még mindig sok a járhatatlan út Fejér megyében, néhány szakaszon már lehet közlekedni. Lovasberény – Csákvár, Csákberény-Zámoly és a 62-es fõút egy egyik sávja – itt ismét tudnak haladni az autósok. Már az 55-ös fõúton is megszûnt az útzár, a közútkezelõ a tûzoltókkal közösen sikeresen letakarította az utat, így a rendõrség egyelõre megszüntette a forgalomkorlátozást. Idõközben azonban Gyõr-Moson Sopron megyében több alsóbbrendû út is járhatatlanná vált.

Néhány szakaszon ismét lehet közlekedni Fejér megyében. Lovasberény-Csákvár, Csákberény-Zámoly és a 62-es fõút egy egyik sávja – itt ismét tudnak haladni az autósok. Idõközben az M7-es autópálya is felszabadult. Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, egy veszélyes anyagot szállító kamion Szabadbattyánnál átszakította a szalagkorlátot, ezért a mentés idejére a sztráda érintett szakaszát le kellett zárni. Ez torlódást okozott az autópályán és a 7-es fõúton is.

A közútkezelõ a tûzoltókkal közösen sikeresen letakarította a fõutat, így a rendõrség egyelõre megszüntette a forgalomkorlátozást az 55-ös fõúton. Az hóátfúvások miatt a Baja-Csávoly valamint a Csávoly-Felsõszentiván közötti szakaszt még délelõtt átmenetileg lezárták – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Putnik Zoltán, a Bajai Rendõrkapitányság sajtóreferense. A fõúton a hóátfúvások miatt egy csaknem 16 kilométeres szakasz volt órákig járhatatlan.

Idõközben több alsóbbrendû út is járhatatlanná vált Gyõr- Moson- Sopron Megyében. Szerecseny és Gecse, Mecsér és Lébény, Halászi és Dunasziget, Mosonszentmiklós és Öttevény, Mosonmagyaróvár és Máriakálnok, Árpás és Rábapordány között egyáltalán nem tudnak haladni az autósok a hóátfúvások miatt, emellett a Sopronkõhidáról kivezetõ Pozsonyi út is veszélyes és Pereszteg térségében is rosszak az utak – tájékoztatott a Gyõr- Moson- Sopron Megyei Rendõr- fõkapitányság sajtóügyeletese. A 86-os úton Páli és Répcelak között lassan, de már járható az út, miután kimentették a keresztbe fordult és a hóátfúvás miatt feltorlódott kamionokat. Fertõszentmiklós és Röjtökmuzsaj között is árokba csúszott egy kamion, itt félpályás az útlezárás.