HAVAZÁS: Csak néhány út járhatatlan már Dunántúlon

Már csak néhány járhatatlan út van a Dunántúl északi és középsõ részén a hétfõ reggeli információk szerint. A közútkezelõ munkatársai járhatóvá tették a mellékutak nagy részét, amelyek hétvégén a havazás illetve a hóátfúvások miatt használhatatlanok voltak. Most 8 útszakaszon nem lehet közlekedni, de délelõtt várhatóan már ezek is járhatóak lesznek. Elzárt települések vasárnap délután óta nincsenek itthon.

A közútkezelõ észak-dunántúli regionális ügyeletének hétfõ reggeli tájékoztatása szerint Gyõr-Moson-Sopron megyében 4, a teljes régióban pedig ezzel együtt összesen már csak 6 útszakasz nem használható, de ezeket is járhatóvá teszik délelõtt.

A Közép-Magyarországon két útszakasz vár takarításra: a Tata és Kömlõ közötti út illetve a vérteskozmai bekötõút.

Hétvégén a havazás és a hóátfúvások miatt a Dunántúlon több tucat kisebb út vált járhatatlanná vagy nehezen járhatóvá. Polgárdinál szombaton egy motorvonat és a mentésére küldött mozdony is elakadt a méteres hóakadályok miatt, ezeket vasárnap kora délutánra tudták kiszabadítani. Fejér megyében két elzárt település volt, Bodmér és Vértesboglár, de az ezekhez vezetõ utakat is felszabadították vasárnap.