HAVAZÁS – Visszaállt a rend a szegedi közlekedésben

Elállt a hóesés és megszűntek a dugók, minden út járható Szegeden. Az M5-ös autópályára vezető felhajtó már nem csúszik és újra elindult rajta a közlekedés – tájékoztatta a Függelten Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Közben Budapesten is szállingózni kezdett a hó, az előrejelzések szerint 1 centiméter hullik le.

Helyre állt a rend Szegeden. Minden úton a pénteken megszokott forgalommal találkozhatnak az autósok. A csütörtök esti órákról péntek reggelre átnyúlt közlekedési káoszt a késő délelőtti órákra sikerült rendezni.

A rendőrség a városba bevezető utakon leállította pénteken a kamion forgalmat és csak az autósokat engedték át addig, amíg az új hidat nem jégtelenítették. A gondot az okozta ugyanis, hogy a híd burkolata felfagyott és nem tudtak felhajtani rajta a teherautók. Miután újra járható lett a híd, a rendőrség egyfajta zsilip módszerrel engedte át a városon a kamionokat. Vagyis elindítottak néhányat és addig amíg azok nem jutottak át a város nagy részén, a többieket várakoztatták. Bár több kilométeren keresztül állt a kocsisor a Nagylak felől érkező 43-as főúton, az M5-ös felől érkezőket pedig a rendőrök a város határában lévő parkolóba terelték, mégis néhány óra alatt megszüntették a dugót a városban.

Az új híd mellett az M5-ös felhajtó is problémát okozott a teherautóknak. Az is annyira felfagyott, hogy a kamionok szabályosan visszacsúsztak róla. Ezen az útszakaszon dél körülre szüntette meg a jegesedést a közútkezelő és megindulhatott rajta a forgalom. A szóvivő azt mondta, ha az este közeledtével újra lefagynak a felhajtók, újra elterelik a forgalmat.

A városban csütörtök reggel kezdett esni a hó és csaknem szünet nélkül egészen péntek késő délutánig esett. A meteorológiai előrejelzés szerint az éjszaka folyamán újabb havazásra lehet számítani, ami a hajnali órákban várhatóan megszűnik. Szombaton várhatóan már nem lesz újabb hóesés.

Közben Budapesten is szállingózni kezdett a hó, az előrejelzések szerint 1 centiméter hullik le. Később egyre inkább délen várható havazás. Éjszaka észak felől csökken a felhőzet, kezdetben délen havazás még lehet, majd hajnalra mindenütt megszűnik a csapadék.