HAVAZÁS – Néhány percet még mindig késnek a vonatok

Öt-tíz percet késnek továbbra is a vonatok az ország több területén az órák óta tartó havazás miatt. A szerelvények általában bevárják a késõ vonatokat, a vasúttársaság így próbálja biztosítani az átszállásokat. A havazás egyébként leginkább a váltók átállításánál okoz gondot, ez nehezíti a közlekedést – közölte a Független Hírügynökséggel a MÁVINFORM sajtóügyeletese.

Budapesten minden pályaudvar indít és fogad is vonatokat, csak a hatvani vonalon közlekedõ szerelvényeknél kell tíz perces késésre számítani. Ugyancsak öt-tíz perces csúszások vannak az ország északi, észak-keleti és észak-nyugati régióiban. Az ország déli területein, illetve dél-nyugaton fennakadás nincs, mindössze a távolsági vonatok késnek – szintén – öt-tíz percet.

A vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltókat és az elektromos váltófûtõ berendezések is üzemelnek. Arra azonban felhívják az utasok figyelmét, hogy a peronok és a vonatok lépcsõi csúszhatnak, ezért le- és felszálláskor mindenki figyeljen.Sporthírek